Tillbaka till skolan, banderoll

Tillbaka till skolan

Enkla idéer till föräldrar att skapa dagliga rutiner så att barnen blir färdiga och kommer iväg i tid till skolan.

Tillbaka till skolan

Enkla idéer till föräldrar att skapa dagliga rutiner så att barnen blir färdiga och kommer iväg i tid till skolan.

Tillbaka till skolan

Enkla idéer till föräldrar att skapa dagliga rutiner så att barnen blir färdiga och kommer iväg i tid till skolan.

 • Gör dem klara för en ny dag

  Hösttermin och tillbaka till skolan – sommarminnena ligger bakom oss och nu följer nya äventyr och chanser att lära sig nya saker. Börja läsåret med några tips och idéer om hur du skapar rutiner och hjälper barnen att göra sig klara på morgonen. Med lite extra planering kan du vara säker på att barnen lämnar huset utan att ha glömt något.

Kvällen innan: Station för skolarbete
Station för skolarbete
 • Kvällen innan: Station för skolarbete

  Skapa en mobil station för att spara läxor, böcker och material för skolarbetet. Det går bra med en liten vagn med hjul eller en låda som är enkel att lyfta. Fyll den med hjälpmedel som t.ex. Scotch® Magic™ Tejp, Scotch® Dubbelhäftande tejp, tuschpennor, notislappar, miniräknare och Scotch™ Titanium Sax. Barnen kan flytta stationen från rum till rum men välj ut en bestämd plats för den, t.ex. köket eller kontoret. Varje kväll före skolan är det barnets uppgift att flytta tillbaka stationen till sin bestämda plats och se till att allt som behövs till nästa dags skola och aktiviteter ligger där.

 • The Fauxmartha

  Organisera hemmet med Melissa från The Fauxmartha

  På morgonen inför en skoldag rusar klockan lätt iväg, för att det är så mycket att tänka på. Därför bad vi Melissa från The Fauxmartha att ta fram fyra konkreta idéer för hur du kan hjälpa alla i hemmet att göra sig klara. Melissa lagar familjens mat, är fru, mamma, designer, bloggare och husorganiseringsexpert. Ta reda på mer om Melissa och vårt samarbete med henne på hennes blogg.

 • Familjealmanacka

  För Melissa, The Fauxmartha, är en familjealmanacka nyckeln till att alla ska hamna på rätt plats. Ta en titt på hennes almanacka som du skriver ut kostnadsfritt (PDF, 603 KB) och använd den för att komma ihåg alla familjemedlemmars födelsedagar och datum för skolaktiviteter. Se till att schemalägga trevliga saker också som familjen kan bestämma tillsammans. Melissa kallar dessa för "Att-göra-innan-jag-dör-lista" men det behöver inte vara något märkvärdigt. Ni kanske väljer att gå på bio eller vandra i skogen.

  Du kommer igång med almanackan genom att hämta och skriva ut den kostnadsfria The Fauxmartha-almanackan (PDF, 603 KB).

  När ni är färdiga med att planera och spåna idéer använder ni Scotch® Wallsafe tejp för att tejpa upp almanackan på en plats där alla ser den, på kylskåpet eller skafferidörren.

 • Märk allting

  Märk allting

  Scotch® Magic™ Tejp kan användas för att märka saker. Hon märker alla sin dotters saker med tejp med namnet på för att både flickan och hennes lärare ska känna igen sakerna.

Skapa en pyssellåda
 • Skapa en pyssellåda

  Det är kul att skapa en pyssellåda. Den är lätt att hålla ordning på och kan användas över hela huset.  Fyll den med användbara produkter som Scotch® Wallsafe tejp och Scotch® Magic™ Tejp. Det är bra att använda en genomskinlig plastlåda så att barnen kan se vad den innehåller.

Utställningsvägg
 • Ställa ut barnens verk

  För att inte barnens konstverk ska ta över huset kan du använda Scotch® Wallsafe tejp till att göra en utställning av barnens verk på en dörr eller en vägg. När barnen kommer hem med nya alster från skolan kan du hjälpa dem att välja de bästa och hänga upp dem! Scotch™ Wallsafe tejp är enkel att ta bort från både väggar och bilder. Du kan byta ut gamla verk mot nya så ofta du vill!

 • Clever Kate

  Hjälp barnen att ta ansvar med Clever Kate

  Det finns mycket du kan göra för att hjälpa barnen att ta ansvar, i vilken ålder som helst. Och när de ska iväg på morgonen har de en utmärkt chans att öva sig. Tips för att komma iväg på morgonen kommer från vår samarbetspartner Clever Kate. Kate O'Reilly var hemma med barnen under åtta år innan hon startade sitt företag Clever Kate och livsstilsbloggen Living Modern Life Well. Hon är ständigt nyfiken och skapar hela tiden nya och enkla sätt att få ihop livspusslet, som hon delar med sig av. Ta reda på mer om Kate och vårt samarbete med henne på hennes blogg.

Klocktips

Ut genom dörren: Uppgiftsark med klocka

 • Oavsett vilken ålder eller förmåga dina barn har kan det vara utmanande att komma tillbaka till rutinerna efter lovet, både på morgonen och efter skolan. Barnen behöver ofta påminnas om dagliga rutiner, som att borsta tänderna, ta på sig kläder, packa mellanmålet och vattenflaskan till sportaktiviteterna efter skolan.

  En enkel lösning är att fästa Uppgiftsark med klocka (PDF, 727 KB) bredvid en befintlig klocka i hemmet. Där finns tydliga bilder som barnen själva förstår och du kanske inte behöver "tjata" så mycket.

 • Använd arbetsarket till de dagliga rutinerna före skolan och lägg gärna till sport och aktiviteter. Du kan också rita klockor för att schemalägga dagar när det händer något särskilt eller som har flera hållpunkter. Genom teckningarna lär sig barnen att ta mer ansvar och föräldrarna blir avlastade, så att morgnar och helger blir trevligare och det går enklare att komma tillbaka till rutinerna efter lov.

Produkter som används